Lid College van Bestuur

Mediacollege Amsterdam


Verbind creativiteit en vakmanschap als bestuurder bij het Mediacollege Amsterdam.

In onze vakschool is plek voor razende reporters, podiumtijgers, coders en andere creatievelingen; de makers van morgen. Onze studenten leren de mediabranche in al haar facetten kennen. En wat minstens zo belangrijk is, ze ontdekken waar hun sterkte ligt. We zoeken een bestuurder die richting geeft aan deze brede ambitie.

De taken van het College van Bestuur

Het College van Bestuur (CvB) heeft de dagelijkse leiding van het Mediacollege Amsterdam en is verantwoordelijk voor de strategische koers en de continuïteit van de organisatie. Samen met de voorzitter van het CvB geef je leiding aan het management team, waar onderwijsthema’s en bedrijfsvoering samenkomen. Innovatie, kwaliteitszorg en de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt staan bij ons hoog op de agenda, want het mediavak en onderwijsvak zijn altijd in ontwikkeling.

Wat wij vragen
 • Bestuurlijke en leidinggevende ervaring.
  Je bent een ervaren bestuurder die eindverantwoordelijkheid heeft gedragen voor een grotere organisatie. Je bent een leider die positie durft te kiezen, zonder autoritair te zijn. Die aansturing geeft met vertrouwen in het team en ruimte voor de inbreng van anderen. Je schept eendracht in de organisatie en zet alle neuzen dezelfde kant op. Je plaatst mensen in hun kracht en laat ze excelleren. Samen met de voorzitter van het CvB leid je de verdere professionalisering en ontwikkeling van het MT en de bredere organisatie.
 • Visie op het werkveld, het onderwijs en het creëren van een sterke kwaliteitscultuur.
  Je hebt gevoel voor het werkveld van media, vormgeving en ict en de wijze waarop het vakonderwijs hierop aansluit. Je weet de maatschappelijke opdracht van het onderwijs te vertalen naar de praktijk en aan te sluiten bij wat studenten nodig hebben. Je hebt aantoonbaar ervaring in het neerzetten en borgen van een sterke kwaliteitscultuur.
 • Samenwerking als tweede natuur.
  Het Mediacollege Amsterdam werkt intensief samen met andere organisaties in Amsterdam en daar buiten. Een stevig netwerk in de regio, het onderwijs of het werkveld is erg waardevol. Je hebt aantoonbaar ervaring in het bijeenbrengen van organisaties om te werken aan gezamenlijke ambities. Dankzij jou is het Mediacollege Amsterdam aan alle relevante tafels vertegenwoordigd. Je verzekert samenwerking met de Amsterdamse partners en positionering in het mediawerkveld.
Wat wij bieden


Een fulltime baan als bestuurder van deze prachtige vakschool. Bij ons in de gebouwen zie je elke dag voor wie je werkt en waarover je vergadert. We zijn een innovatieve, ambitieuze en informele vakschool met een collegiale sfeer en een rijke historie. Met circa 3.000 studenten en 300 medewerkers is de menselijke maat voor ons leidend en kun je echt het verschil maken.

De arbeidsvoorwaarden volgens de wet normering topinkomens (WNT).

Solliciteren


Wanneer je belangstelling voor deze functie hebt, nodigen wij je uit te solliciteren via de sollicitatiebutton. We ontvangen je reactie graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk op 24 oktober 2021. Gespreksrondes zijn gepland op 3 en 10 november 2021. 

 • Vragen over de functie: Herman Leisink, voorzitter RvT, h.leisink@ma-web.nl.
 • Vragen over de procedure: Anton Tempelaar.


Een Verklaring Omtrent Gedrag is vereist, een referentiecheck en assessment kunnen deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ma mag dit keurmerk dragen. Het geeft aan dat medewerkers graag bij het Mediacollege Amsterdam werken.

Deel deze vacature

 • Reageren tot:
  25 oktober 2021
 • Locatie:
  Contactweg 36, 1018AN, Amsterdam

De vacature is naar jezelf verstuurd

(let op je hebt nog niet gesolliciteerd)